Rezultati Search Inside Yourself programa

 

U današnje vrijeme nas mnogo stvari ometa i vrlo je lako podleći stresu, burnoutu i jednostavno dopustiti da nas obaveze i odgovornosti preplave. Današnji se lideri suočavaju s dosad nezamislivom brzinom promjena u industrijama, počevši od proizvodnje pa sve do razvoja tehnologije ili financijskog sektora. Mnogi nemaju potrebne vještine za pravilno suočavanje s takvim okruženjem.

 


 

Učinak

Podatci o rezultatima Search Inside Yourself programa pokazuju značajna poboljšanja u raznim dimenzijama poslovnog i privatnog života. 

 

Smanjenje stresa


 

Polaznici programa uspješno smanjuju razinu stresa

 

“Preporučam SIY svima koji žele poboljšati suradnju među članovima svog tima, razviti inovativno i jasno razmišljanje, smanjiti stres, poraditi na wellbeingu, naučiti kako se lakše nositi s teškim razgovorima i jednostavno biti mirniji.” 

– Barry Margerum, 
Chief Strategy Officer Plantronicsa

 

 

Produktivnost


 

Polaznici programa znatno poboljšavaju sposobnost fokusa i time postaju učinkovitiji i produktivniji

 

„Nakon sudjelovanja u SIYLI programu, postala sam svjesnija važnosti sadašnjeg trenutka. Kad zastanemo, udahnemno, iskoristimo prostor između dva udaha, povećavamo svoju sposobnost da budemo usredotočeni u komunikaciji s drugima.” 

– Khatiza Van Savage, 
Chief Happiness Architect u Insightful Learning Journeysu

 

 

Sposobnost lidera za odgovor na poslovne izazove


 

Polaznici programa lakše ostaju smireni i pribrani u izazovnim i stresnim situacijama

 

“Search Inside Yourself bih definitivno preporučila kao dio kurikuluma svakog programa unaprijeđenja leadershipa. Sadržaj programa i studije slučaja su relevantni i razumljivi publici iz poslovnog svijeta. Naučene vježbe i tehnike smo odmah mogli uključiti u svoje radno mjesto.”

– Karen Hershenson, 
Studio Leader Procter & Gamblea

 

 

Kroz Search Inside Yourself:


 

 

Koristi mindfulnessa i emocionalne inteligencije

 

Pored rezultate i pozitivnih promjena koje donosi Search Inside Yourself , koristi od prakticiranja mindfulnessa i emocionalne inteligencije su tema istraživanja već dugi niz godina.


 

1. Mindfulness vodi boljem wellbeinguPovezanost mindfulnessa i wellbeinga dokazuju istraživanja koja se provode već više od 10 godina. Jedno istraživanje dokazalo je da samo dva tjedna prakticiranja mindfulness već poboljšava wellbeing, smanjuje emocionalnu iscrpljenost na radnom mjestu te čak podiže razinu zadovoljstva na poslu.(Hulsheger et al., 2012)

Mindfulness također pozitivno utječe na debljinu korteksa mozga i aktivaciju područja povezanih s emocionalnom svješnošću i regulacijom (Tang et al., 2015)


2. Emocionalna inteligencija ima snažnu korelaciju s boljim timskim radom i vodstvom u poslovanjuTreniranje vještine suosjećanja unutar emocionalne inteligencije rezultira smanjenjem interpersonalnog stresa i poboljšanjem međuljudskih odnosa. (Singer 2016Kok et al. 2013)

Viša razina emocionalne inteligencije ima korelaciju s boljim rezultatima menadžera i lidera (
Kerr, Garvin, Heaton, & Boyle, 2006Rosete & Ciarrochi, 2005)


3. Mindfulness može voditi prema kreativnijem i inovativnijem načinu razmišljanja
Istraživanje provedeno od strane Institute of Mindful Leadershipa pokazalo je da se 93% lidera slaže s tvrdnjom da im je mindfulness otvorio put inovacijama u kompaniji, a gotovo 70% njih složilo se s tvrdnjom da im je mindfulness pomogao u strateškom razmišljanju (Institute for Mindful Leadership Survey).

 


 

Mindfulness stvara bolje organizacije.

Nedavna istraživanja otkrila su da učinci mindfulnessa pozitivno utječu na sveukupnu organizacijsku kulturu i učinkovitost organizacija. Najupečatljiviji je slučaj Aetnna, velika osiguravajuća kuća koja je razvila interni program mindfulnessa uz podršku CEO-a Marka Bertolinija.

 

Aetna sažetak >

Publikacija > 

 

Želite ovakve rezultate u svojoj organizaciji?

Prijavite se